Єдина Країна! Единая Страна!
                                                                                                     

                        Сайт  громади  Супрунівки
Супрунівка ВК
Питаннячко
Звідки походить назва нашого села?
Всього відповідей: 7
Хто до нас завітав

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

Головна » 2013 » Жовтень » 22 » Козацька слава не вмре, не загине
17:26
Козацька слава не вмре, не загине
14 жовтня православні християни відзначили свято Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен своєю покровителькою і захисницею українські козаки вважають діву Марію. 
P1270542
У Полтавському районі за доброю традицією пройшли урочистості з нагоди Дня українського козацтва у Щербанях, де розташований районний Будинок культури. Розпочалося козацьке свято маршем козаків Супрунівського полку. Як зазначив заступник кошового отамана козаків Придніпров`я, генерал-хорунжий Леонід Мельников, Супрунівський полк налічує 120 осіб. 
Одним із головних своїх завдань козаки вважають відродження історичних традицій, патріотичне виховання підростаючого покоління. А оскільки в усі часи козаки були захисниками мирного люду, співпрацює полк і з правоохоронними органами. 
Ще одним напрямом діяльності козацтва є турбота про пам`ятники, створення нових меморіальних знаків на честь відважних лицарів – захисників Вітчизни і віри православної задля збереження пам’яті про трагічні й героїчні сторінки історії нашого народу. Так, коштом козацтва у Супрунівці було створено пам`ятний знак на місці зруйнованого у 1936 році Богоявленського храму. 
А в селі Івашки, яке нині вважається найбільш козацьким селом району (до речі, саме у ньому згідно з реєстрами старих часів проживала найбільша кількість козаків і козацьких дітей), споруджена Мала Хортиця і встановлено хрест на згадку про наших предків, які заснували село і боронили рідну землю від загарбників зі сходу та заходу. 
Нині, як і в минулі роки, окрім урочистих заходів, у яких взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Павленко, голова районної ради Василь Степенко, і концерту, подарованого козакам кращими творчими колективами району й обласної філармонії, відбулося чимало цікавих дійств. 
Усім, хто завітав на свято, було запропоновано взяти участь у козацьких розвагах, поласувати смачними наїдками, навчитися виготовляти справжні козацькі обереги. На добрі справи присутніх благословив отець Володимир полтавських козачок і козаків. 
 Андрій ФІАЛКОВСЬКИЙ 
Журналіст
"Зоря Полтавщини"
Переглядів: 755 | Додав: Ruslan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]